Logo EIT-Food RIS
Flag EU EIT-Food
Logo KT

Метео Фарм - це про погоду саме на Вашому полі!

Метео Фарм - Незалежний метеосервіс, який надає повну інформацію щодо агропогодних умов саме на вашому полі.

Створіть власний профіль на сайті та отримайте 1 місяць користування сервісом безкоштовно!

Зручне створення поля

Аналізуйте агропогоду в тій місцевості, де розташовані ваші поля. Швидко та зручно – знайдіть та зробіть мітку на полі.

Показники з найближчих метеостанцій

Спостерігайте за всіма метеостанціями нашої мережі та оперуйте даними тих, що знаходяться у радіусі до 40 км від вашого поля.

Детальний прогноз та історія показників поля

Оперуйте великим масивом професійних значень, які розподілені віджетами (за тематикою та наданням повного спектру потрібних показників). Переглядайте історію на конкретних ділянках, максимальний період історії – 10 років.

Сповіщення за показниками поля

Визначайте індивідуально ті ризики, критичні показники, які є важливими, та встановлюйте частоту сповіщень, канал надсилання застережень. Будьте поінформовані, що відбувається на полі, та отримуйте завчасні попередження в разі їх виникнення.

Швидкий доступ до найважливішого

Визначайте, який саме віджет та з якого поля або з якої метеостанції плануєте відстежувати. Створіть власний набір показників, щоб мати швидкий доступ до тих метеоданих, які вас цікавлять.

Історія метеостанцій

У Вас є можливість оперувати всіма метеостанціями, які підключено до нашої мережі. Наразі близько 200 метеостанцій по всій країні. При створенні поля, якщо на відстані до 40 км від нього встановлено одну або декілька метеостанцій, Ви зможете переглядати всю інформацію з сенсорів та формувати звіт за період історії. Відображення даних реалізовано у віджетах, які відображають ті сенсори, якими обладнано метеостанцію. Температура повітря, точка роси, вологість повітря, опади, датчик зволоження листа, швидкість вітру, сонячна радіація, температура та вологість грунту на різних глибинах – це максимальний набір сенсорів, який можливо. Ці дані є фактичними та зібрані безпосередньо з локацій де встановлені метеостанції.

Аналіз поля

Розроблено аналіз поля на базі історії його показників. Все, що Вам потрібно - це обрати період, який Вас цікавить.
Система автоматично розрахує та надасть наступні показники:

  1. Сума активних температур - це сума середньодобових температур повітря, що вище біологічного мінімуму, встановленого для певного періоду розвитку організму
  2. Сума ефективних температур - сума щоденних перевищень середньодобової температури середовища над її величиною, що відповідає нижньому порогу початку вегетації або певної фізіологічної фази розвитку організму
  3. Сума опадів за вибраний період
  4. ГТК - гідротермічний коефіцієнт зволоження - показник зволоженості території
  5. Роза вітрів - діаграма, яка показує повторюваність вітрів різних напрямків в даній місцевості

Джерело - meteo.farm

Корисна інформація